Logo

Streličarski Savez Srbije

Novosti

Afrodita Kup - 2021

03.10.2021 13:52:18

Na sastanku UO od 02.10.2021. satavljen je širi spisak takmičara za koje je doneta odluku da nastupe na Afrodita kupu na Kipru od 27. do 31. oktobra ove godine.
Odluka je doneta na osnovu predloga selektora. U planu je da na Kipar putuje 12 takmičara i 3 predstavnika Saveza.
Tih 12 takmičara (4 recurve seniora, 4 recurve seniorki i 4 compound seniora) je prikazano u tabeli dok se oni koji se nalaze na spisku ispod crnih podebljanih linija smatraju za rezerve ukoliko neko od prva 4 takmičara nije u mogućnosti da otputuje na Kipar.
Od predstavnika Saveza na Kipar idu selektor i predsednik dok se generalni sekretar odrekao svog mesta zarad još jednog takmičara o čemu će se odlučivati nakon izjašnjavanja svih sa navedenog spiska.
Takođe, UO SSS dozvoljava da svako ko želi, a ne nalazi se na spisku, može da otputuje na Kipar o svom trošku i organizaciji.
Za one koji se nađu na konačnom spisku (nakon izjašnjavanja svih o mogućnosti odlaska) Savez obezbeđuje povratne avio karte dok Streličarski savez Kipra, na osnovu protokola o saradnji, obezbeđuje smeštaj, ishranu i kotizacije.
Sve ostale eventualne troškove (nabavka dresa, dodatni prtljag za sportsku opremu, eventualno PCR testiranje itd.) plaćaju sami takmičari.
Avio karte Savez nabavlja putem javne nabavke po kriterijumu najniže cene. Ta javna nabavka se završava sutra (ponedeljak 4. oktobar) i vrlo je moguće da će putovanje u oba smera biti sa presedanjem shodno zadatom kriterijumu javne nabavke. PCR testiranje u Srbiji je moguće organizovati da bude besplatno, to će Sekretarijat odraditi neposredno pred put, naravno za sve one koji nisu vakcinisani. Što se tiče ulaska na Kipar u vezi COVID19 situacije Srbija se trenutno nalazi na crvenoj listi zemalja za ulazak na Kipar.
Detalje oko ulaska na Kipar možete pročitati na sledećem linku: https://mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/kipar. Problematika se ogleda u duplom testiranju za PCR, prvom u Srbiji 72h pre leta i drugom na aerodromu na Kipru odmah nakon sletanja i to o trošku pojedinca (cena je 15 evra prema poslednjoj dostupnoj informaciji), plus obaveza da budete u samoizolaciji dok vam ne dostave rezultat tog PCR testa (nemamo informaciju koliko se dugo čeka taj rezultat na samom aerodromu). Apelujem na sve potencijalne putnike da dobro prouče uslove za ulazak na Kipar (važi i za vakcinisane i za nevakcinisane). 
 
Ulazak u Srbiju u povratku je regulisan našim propisima i to možete pročitati na sledećem linku: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/ulazak-u-srbiju/covid-19-uslovi-za-ulazak
 
Molim klubove i svakog pojedinačnog takmičara da što pre jave Sekretarijatu da li su u mogućnosti da učestvuju na Afrodita kupu. To možete potvrditi i putem telefona. Takođe, u slučaju promene mišljenja potrebno je na vreme obavestiti Sekretarijat radi regulisanja promena rezervacije avio karata tj. ne dočekati dva dana pred polazak za eventualna otkazivanja putovanja (razuman rok je 7 dana pre dana putovanja). 
 
Ispred SSS
 
Zaviša Lučić, generalni sekretar