Logo

Streličarski Savez Srbije

Novosti

Konkurs - sportski operativni trener...

01.04.2022 21:20:06

Поштоване колеге,

Обавештавамо вас да Факултет за спорт, на основу Дозволе за рад Министарства омладине и спорта РС број 66-00-0016/2/2021-03, расписује нови Конкурс стручног оспособљавња за стицање стручних спортских звања у области спорта (РОК MART 2022.).

Поред оспособљавања за спортска занимања и звања која смо до сада радили, најважнија новина се огледа да на основу одредби члана 11. новог Правилника о номенклатури спортских занимања и звања, које је прописало Министарство омладине и спорта РС („Сл. гласник РС“ број 86/20) са децом (лицима млађим од 16 година) могу радити само она лица која су посебно стручно оспособљена за то, односно имају завршен IV ниво стручног оспособљавања од 360 часова, за стицање звања: СПОРТСКИ ОПЕРАТИВНИ ТРЕНЕР – СПОРТСКИ УЧИТЕЉ, СПОРТСКИ ИНСТРУКТОР - СПОРТСКИ УЧИТЕЉ И СПОРТСКО - РЕКРЕАТИВНИ УЧИТЕЉ.

Услов за упис овог нивоа је претходно стечено звање СПОРТСКИ ОПЕРАТИВНИ ТРЕНЕР, СПОРТСКИ ИНСТРУКТОР, СПОРТСКО - РЕКРЕАТИВНИ ВОДИТЕЉ (III НИВО).

Све оне који желе да стекну услов за рад са децом, а немају Законом прописано (високо или више) образовање у области физичког васпитања и спорта, позивамо да се пријаве на Курс.

Детаље везане за Курс оспособљавања (текст Конкурса) вам шаљемо у атачменту.

За више информација можете се слободно обратити путем мејла aco.gajevic@fzs.edu.rs или телефоном на 0646464299.

Срдачан поздрав,

Ацо Гајевић

Руководилац стручног оспособљавања

Факултет за спорт Универзитета "Унион - Никола Тесла"