Међународна конференција спортске медицине

 
Завод за спорт и медицину спорта РС је у мају 2015. године одржао изузетно успешну Прву Српску међународну  конференцију спортске медицине са партнерима из ортопедске болнице Аспетар, Катар. Прошло је 4 године од овог великог научног догађаја када смо као домаћини угостили највећа имена спортске медицине широм света. Настављајући традицију, част нам је да Вас позовем да будете део:
 
која ће бити одржана од 23. до 25. маја 2019. године у Београду.
 
     Овај велики догађај организује Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије уз подршку ФИМС-а (Интернационалне Федерације Медицине Спорта) и Удружења за медицину спорта Србије, а под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије.
 
     Планирани догађај је одлична прилика да се повежу популарне и актуелне теме 2019. из различитих научних области са практичним упутствима и водичима у области спортске медицине и спортских наука (курсеви и радионице). Познато је да спортска медицина доприноси спортским достигнућима као и очувању здравља наших спортиста. Самим тим, наш заједнички задатак и мисија је стално ширење и размена новина, открића, технологија, знања у области спортске медицине и спортских наука. На поменутом скупу очекујемо близу 1000 лекара различитих специјалности али и стручњака из области спортских наука како домаћих тако и иностраних.
 
Друга Српска међународна конференција спортске медицине ће представљати  сјајну прилику да се на једном месту окупе стручњаци из целог света, шансу за развој нових пријатељских и професионалних веза међу појединцима и установама. Овај догађај је и прилика да се Београд и Србија представекао добри домаћини и поуздани партнери.
 
Ова међународна конференција је акредитована код Здравственог савета Србије у јануарском акредитационом року 2019. године, одлуком 153-02-449/2019-01 објављеном 04.03.2019. године (евиденциони број А-1-568/19) за лекаре, биохемичаре, медицинске сестре, здравствене техничаре , тренере и наставнике физичког васпитања са 15 бодова за предаваче, 10 бодова за пасивно учешће, 13 бодова за усмену презентацију и 11 бодова за постер презентацију (по 0.5 бодова осталим коауторима усмене презентације и постер презентације до 3 коаутора).
 
Учесници ће по завршетку конференције добити сетрификат о учешћу.
Програм конференције се налази на званичном сајту конференције.
Пријаве за учешће искључиво преко званичног сајта конференције
 
Добро дошли у земљу са дугом спортском традицијом, позитивном енергијом, одличном храном и још бољим људима.